Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, kasaba meydanında İstiklal Marşı ve belediye başkanımızın konuşmasıyla başlayıp çeşitli oyunlar ve etkinlikler ile kutlandı. Helvadere Atatürk Ortaokulu, Helvadere Atatürk İlkokulu ve Helvadere Selma Aysoy İlkokulu öğretmen ve öğrencileriyle hazırlanan program, un üfleme, çuval ve halat çekme yarışmalarıyla sona erdi.

Nis

Okulumuz 7/B sınıfı öğrencileri Gazze'de zulme uğrayan genç kardeşlerinin yaralarına merhem olsun diye kendi aralarında topladıkları yardımları ulaştırılmak üzere yardım kuruluşuna teslim ettiler.

Nis

Teknoloji bağımlılığı hakkında okulumuza gönderilen broşürler öğrencilerimize dağıtıldı. Okulumuz bilişim tek. öğretmeni tarafından öğrencilerimize teknoloji bağımlılığı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Kas

KA229 Invitation to Traditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projenin KASIM ayı COMMON TRADITIONAL STREET GAME (ORTAK GELENEKSEL SOKAK OYUNU) olarak Türkiye'nin geleneksel sokak oyunu Yağ Satarım Bal Satarım (Dropping the Handkerchief Game) oyunu seçildi. Oynunun nasıl oynandığı ve oyun kuralları partner okullarla paylaşıldı.Partner okullardaki öğrenciler bu oyunu hem öğrendiler hem de arkadaşlarıyla birlikte eğlenerek oynadılar.

Ekm

Helvadere Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmenimiz ve Proje KoordinatörümüzAyten Kutlu tarafından yürütülen InvitationtoTraditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı Erasmus+ Projesi kapsamında,okulumuzdan 3 öğretmen ve 7 öğrencinin katılımıyla üçüncü uluslararası hareketlilik 03-07 Ekim tarihleri arasındaİtalya'nın Battipaglia kentinde gerçekleştirildi.Çekya'nınBrno kentindeki proje ortak okulundan 4 öğretmen ve 5 öğrencinin de katılımıyla toplantı programı çerçevesinde ilk gün, katılımcılar ve geldikleri şehirler tanıtıldı. Daha sonra okul tanıtımı yapıldı ve İtalya Şehri ve Battipaglia kenti slaytlarla tanıtıldı.Misafir öğrenciler müzik dersine katılırken, ortak okullardaki yürütücü öğretmenler projenin genel gidişatı hakkında toplantı yaparak eksikliklerin giderilmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği konusunda ortak bir karara vardılar. Beden Eğitimi dersinde, İtalya'nın geleneksel oyunları tanıtıldı veöğretmen eşliğinde öğrencilere gruplar halinde bu oyunlar oynatıldı. Misafirlere Pompei Gezisi düzenlenerek tarihi hakkında genel bilgiler verildi ve proje toplantısının son günü katılımcılara sertifikalar dağıtıldı. Arkadaşlarıyla keyifli vakitler geçiren öğrenciler birbirleriyle tanışmış ve dil din farketmeksizin takımlar halinde yarışarak, sokak oyunlarını ortak dil olarak benimsemişlerdir.

Katılımcı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Projemiz Yerel Gazetede Haber Oldu.

Şbt

Proje Adı: 2020-1-TR01-KA229-093724_1 numaralı Invitation to Traditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet)

2020 Erasmus+ KA229 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Faaliyeti kapsamında sunulan Helvadere Atatürk Ortaokulu'na ait 2020-1-TR01-KA229-093724_1 numaralı Invitation to Traditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibeye hak kazanmıştır. Ortaklarımız İtalya ve Çekya ülkelerindeki toplam 2 okuldan oluşmaktadır.

Şbt

2020-1-TR01-KA229-093724_1 Erasmus+ KA229 School Exchange Partnerships

''Invitation to Traditional Street Games'' Project focuses on that Street Games are one of the most effective ways in which children gain essential knowledge and skills for their future life.This project is addressed to students especially aged between 10 and 13 years old who are still children and need to play with their peers in the streets. Four partnership schools from Italy, Czech Republic, Portugal and Turkey find out that students in the 10-13 age range spend too much time playing online games than playing outdoors.They would rather play a game on the computer, tablet or mobile phone.They are unaware of Traditional Street Games through which in addition to having fun and getting physically exercise, they can develop their cognitive skills, cultural and social learning, positive social values and skills. Recognizing the importance of Street Games for students' learning and development, all partner schools want to bring Traditional Street Games into students' daily life, as a means to tackle social challenges of technological age in which television, internet, online games make them to disconnect from the natural world. As forgotten old games is a global problem, all partner schools have come together to draw attention to reintroduce Traditional Street Games and raise awareness about the importance of them for children's intellectual, emotional, and social development.

Ock

Erasmus+ KA229 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları 2020-1-TR01-KA229-093724_1 numaralı InvitationtoTraditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projemizi yayma yaygınlaştırma faaliyetleri kapsamında ortaklarımızla beraber eTwinning projesi olarak yürütmeye başladık. Projemizin sosyal medya hesapları açıldı. Türkiye projemizin Youtube kanalını açtı. Çek cumhuriyeti ortağımız ise proje websitesini kurdu.

Ock

ERASMUS+KA229 InvitationtoTraditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projemizin logosu seçildi.

Ara

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Kasım ayında İngilizce Öğretmeni Ayten Kutlu'nun da ortak olduğu 2 ülke 11 ortağın katıldığı ''Mesafeli de Oyun Oynarım'' eTwinning Projesine başlanmıştır.

Pandemi sürecinde öğrencilerimiz mesafeli oyunlar oynamak zorunda kalmıştır. Bu durum öğrencilerimizin alışık oldukları bir durum olmadığı için sosyal mesafeli oyunlar oynatmak, oyunlar üretmek ve oyunları eğlenceli hale getirerek oynatmak hedefimizdir.

Ara

2020 Erasmus+ KA229 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Faaliyeti kapsamında sunulan Helvadere Atatürk Ortaokulu'na ait 2020-1-TR01-KA229-093724_1 numaralı InvitationtoTraditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibeye hak kazanmıştır.