Erasmus+ KA229 Projemiz INVITATION to TRADITIONAL STREET GAMES

2020 Erasmus+ KA229 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Faaliyeti kapsamında sunulan Helvadere Atatürk Ortaokulu'na ait 2020-1-TR01-KA229-093724_1 numaralı InvitationtoTraditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibeye hak kazanmıştır.

Erasmus+ KA229 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları kapsamındaki InvitationtoTraditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projemiz, özellikle 10 ve 13 yaşları arasındaki, hala çocuk olan ve sokakta akranlarıyla veya evde ebeveynleri ve kardeşleriyle oyunlar oynaması gereken öğrencilere yöneliktir. 10-13 yaş aralığındaki öğrenciler, dışarı oyunları oynamak yerine çevrimiçi oyun oynayarak daha çok zaman harcıyorlar.Bilgisayarda, tablette veya cep telefonunda oyun oynamayı tercih ediyorlar.Eğlenmek ve fiziksel egzersiz yapmanın yanı sıra bilişsel becerilerini, kültürel ve sosyal öğrenmelerini, olumlu sosyal değerlerini geliştiren Geleneksel Sokak Oyunlarından habersizdirler. Sokak Oyunlarının öğrencilerin olumlu gelişimi için öneminin farkında olan ortak okullar, çocukları doğal yaşamdan bağlantılarını kopartan internet ve çevrimiçi oyunlardan uzaklaştırıp Geleneksel Sokak Oyunlarını teknolojik çağın sosyal zorluklarının üstesinden gelmenin bir yolu olarak öğrencilerin günlük yaşamına getirmek istiyorlar.Unutulmuş eski oyunlar küresel bir sorun olduğundan, tüm ortak okullar, Geleneksel Sokak Oyunlarını yeniden tanıtmak ve çocukların entelektüel, duygusal ve sosyal gelişimi için önemi konusunda farkındalık yaratmak için bu projeyi başlatmıştır.İçeride veya dışarıda oynanan farklı türde Geleneksel Sokak Oyunları vardır. Ne yazık ki, bugünün çocukları neredeyse hiç oynamıyor ve bu oyunların nasıl oynanacağını bile bilmiyorlar. Amacımız; öğrencilerimizi Sokak Oyunları Oynamaya davet etmektir.

19-01-2021

Yayın: 13.12.2020 - Güncelleme: 02.11.2022 12:28 - Görüntülenme: 291