AKSARAY / MERKEZ - Helvadere Atatürk Ortaokulu

Okulumuzun Erasmus Projesi İtalya Hareketliliği

Helvadere Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmenimiz ve Proje KoordinatörümüzAyten Kutlu tarafından yürütülen InvitationtoTraditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı Erasmus+ Projesi kapsamında,okulumuzdan 3 öğretmen ve 7 öğrencinin katılımıyla üçüncü uluslararası hareketlilik 03-07 Ekim tarihleri arasındaİtalya'nın Battipaglia kentinde gerçekleştirildi.Çekya'nınBrno kentindeki proje ortak okulundan 4 öğretmen ve 5 öğrencinin de katılımıyla toplantı programı çerçevesinde ilk gün, katılımcılar ve geldikleri şehirler tanıtıldı. Daha sonra okul tanıtımı yapıldı ve İtalya Şehri ve Battipaglia kenti slaytlarla tanıtıldı.Misafir öğrenciler müzik dersine katılırken, ortak okullardaki yürütücü öğretmenler projenin genel gidişatı hakkında toplantı yaparak eksikliklerin giderilmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği konusunda ortak bir karara vardılar. Beden Eğitimi dersinde, İtalya'nın geleneksel oyunları tanıtıldı veöğretmen eşliğinde öğrencilere gruplar halinde bu oyunlar oynatıldı. Misafirlere Pompei Gezisi düzenlenerek tarihi hakkında genel bilgiler verildi ve proje toplantısının son günü katılımcılara sertifikalar dağıtıldı. Arkadaşlarıyla keyifli vakitler geçiren öğrenciler birbirleriyle tanışmış ve dil din farketmeksizin takımlar halinde yarışarak, sokak oyunlarını ortak dil olarak benimsemişlerdir.

Katılımcı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

26-10-202226-10-202226-10-202226-10-202226-10-2022

Yayın: 26.10.2022 - Güncelleme: 26.10.2022 13:09 - Görüntülenme: 223