Invitation to Traditional Street Games

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Kasım ayında 3 ülke 6 ortağın katıldığı ''InvitationtoTraditional Street Games'' (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı eTwinning Projesine başlanmıştır. eTwinning proje linki:

Erasmus+ KA229 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları 2020-1-TR01-KA229-093724_1 numaralı ve aynı zamanda eTwinning Projesi olan InvitationtoTraditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet), özellikle 10 ve 13 yaşları arasındaki, hala çocuk olan ve sokakta akranlarıyla veya evde ebeveynleri ve kardeşleriyle oynaması gereken öğrencilere yöneliktir. Sokak Oyunları çocukların zihinsel, duygusal, fiziksel ve sosyal gelişimini önemli ölçüde etkilemektedir. Çocuklar oyun oynarken atlayıp zıplayarak denge, esneklik, hız ve dikkat gibi becerileri geliştirirler. Çocuklar oynarken diğer insanlarla iletişim kurmayı, paylaşmayı, işbirliği ve yardımlaşmayı, birlikte problemleri çözmeyi öğrenirler. İçeride veya dışarıda oynanan farklı türde Geleneksel Sokak Oyunları vardır. Ne yazık ki, bugünün çocukları neredeyse hiç oynamıyor ve bu oyunların nasıl oynanacağını bile bilmiyorlar.

PROJE AMAÇLARI

-Eski, geleneksel sokak oyunları ve dünya çapında popüler sokak oyunlarını tanıtmak.

-Öğrencilerin fiziksel olarak aktif olmasını sağlamak.

-Öğrencilerin bilişsel becerilerini geliştirmelerini sağlamak.

-Öğrencilerin işbirliği, iletişim ve grup çalışması becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak.

-Öğrencilerin kendi kültürel değerlerini ve geleneklerini öğrenmesine katkı sağlamak.

-Öğrencilerin farklı ülkelerin kültürleri ve değerleri hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı olmak.

-Farklı alanlardan geniş bir faaliyet yelpazesi sağlamak (Beden Eğitimi, Bilim, BİT, Sanat, Coğrafya, Dil ve Tarih).

-Farklı ülkelerden katılımcıları bir araya getirmek (öğrenciler, aileler, okullar).

PROJE SONUÇLARI

-Öğrenciler İngilizce ve ulusal dil becerilerini geliştirecek.

-Öğrenciler bilişim teknolojileri ve interneti etkin kullanma becerilerini geliştirecek.

-Öğrenciler iletişim, işbirliği ve grup çalışması becerilerini geliştirecek.

-Öğrenciler arasında iyi tutum ve davranışlar gelişecek.

-Öğrencilerin temel yeterlilikleri ve temel becerileri gelişecek.

-Öğrenciler kendi kültürel değerlerini ve farklı ülkelerin kültürlerini öğrenecek.

-Öğretmenler farklı öğretim yöntemleri ve teknikleri hakkında bilgi sahibi olacak.

-Katılımcılar arasında iletişim, işbirliği ve sosyokültürel farkındalık oluşacak.

Yayın: 10.03.2021 - Güncelleme: 09.03.2023 12:17 - Görüntülenme: 232