T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AKSARAY / MERKEZ - Helvadere Atatürk Ortaokulu

2021-2022 YILI ETKİNLİKLERİMİZ

EKİM AYI ETKİNLİKLERİMİZ

            KA229 Invitation to Traditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projenin Ekim ayı COMMON TRADITIONAL STREET GAME (ORTAK GELENEKSEL SOKAK OYUNU) olarak FUTBOL oyunu belirlendi. Öğrencilerimiz okulların açılması ile birlikte arkadaşlarıyla okulda FUTBOL oynadılar.

20-10-2021

KASIM AYI ETKİNLİKLERİMİZ

           KA229 Invitation to Traditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projenin Kasım ayı COMMON TRADITIONAL STREET GAME (ORTAK GELENEKSEL SOKAK OYUNU) olarak SOKAK BASKETBOL oyunu belirlendi. Öğrencilerimiz arkadaşlarıyla okulda BASKETBOL oynadılar. Öğrenci velilerimize, Okul müdürü Durmuş SİNANKILI ve İngilizce öğretmeni Ayten KUTLU tarafından Erasmus Projesi tanıtıldı.

29-11-202129-11-2021

ARALIK AYI ETKİNLİKLERİMİZ

          KA229 Invitation to Traditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projenin Aralık ayı COMMON TRADITIONAL STREET GAME (ORTAK GELENEKSEL SOKAK OYUNU) olarak EBELEMECE oyunu belirlendi. Öğrencilerimiz arkadaşlarıyla okulda EBELEMECE oynadılar.

18-01-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 OCAK AYI ETKİNLİKLERİMİZ

KA229 Invitation to Traditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projenin Ocak ayı COMMON TRADITIONAL STREET GAME (ORTAK GELENEKSEL SOKAK OYUNU) olarak SOS oyunu belirlendi. Öğrencilerimiz arkadaşlarıyla sınıflarda SOS oyunu oynadılar.

22-02-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİMİZ

KA229 Invitation to Traditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projenin ŞUBAT ayı COMMON TRADITIONAL STREET GAME (ORTAK GELENEKSEL SOKAK OYUNU) olarak ADAM ASMACA oyunu belirlendi. Öğrencilerimiz arkadaşlarıyla soğuk hava koşullarından dolayı sınıflarda ADAM ASMACA oyunu oynadılar.

22-03-202222-03-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

MART AYI ETKİNLİKLERİMİZ

KA229 Invitation to Traditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projenin MART ayı COMMON TRADITIONAL STREET GAME (ORTAK GELENEKSEL SOKAK OYUNU) olarak KÖŞE KAPMACA oyunu belirlendi. Öğrencilerimiz arkadaşlarıyla birlikte okul bahçesinde KÖŞE KAPMACA oyunu oynadılar.

19-04-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NİSAN AYI ETKİNLİKLERİMİZ

KA229 Invitation to Traditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projenin ilk hareketliliği 23 Nisan günü Çekya'ya 3 öğretmen 6 öğrenci ile gerçekleştirilecektir.Belirli kriterlere göre seçilen öğrencilerimizin velileri ile hareketlilik öncesi Okul Müdürü Durmuş Sinankılı başkanlığında ve İngilizce Öğretmeni Ayten Kutlu katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

19-04-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KA229 Invitation to Traditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projenin NİSAN ayı COMMON TRADITIONAL STREET GAME (ORTAK GELENEKSEL SOKAK OYUNU) olarak OK (ARROW GAME) oyunu belirlendi. Öğrencilerimiz Çek Cumhuriyeti'nin Brno şehrinde bir araya gelerek ülkenin geleneksel sokak oyunu olan OK (ARROW GAME) oyununu oynadılar.

12-05-202212-05-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAYIS AYI ETKİNLİKLERİMİZ

KA229 InvitationtoTraditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projenin MAYIS  ayı COMMON TRADITIONAL STREET GAME (ORTAK GELENEKSEL SOKAK OYUNU) etkinliği olarak, okulumuz bahçesine çizilen sokak oyunlarının öğrencilerimiz tarafından teneffüslerde ya da öğlen aralarında öğretmenlerin eşliğinde oynatılması belirlendi.

26-10-2022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 HAZİRAN AYI ETKİNLİKLERİMİZ

Helvadere Atatürk Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Ayten Kutlu tarafından yürütülen InvitationtoTraditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı Erasmus+ Projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti'nin Brno şehrinden gelen 3 öğretmen ve 5 öğrencinin katılımıyla ikinci uluslararası hareketlilik13-17 Haziran tarihleri arasında Türkiye'de okulumuzdagerçekleştirildi.Proje toplantısının ilk günü okul tanıtımı yapıldı daha sonra Aksaray Şehri ve HelvedereKasabası slaytlarla tanıtıldı. Aksaray Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Ayşe KIZILDAĞ tarafından, yabancı öğretmenlere ve okuldaki birkaç öğretmenimizeEtkili İletişim ve Öğretim Becerilerini Geliştirme amaçlı iki gün boyunca eğitim verildi. Diğer günler misafirlerimiz 5,6 ve 7. sınıflardan farklı şubelerde derslere katıldılar. Öğrenciler Resim dersinde, Resim Öğretmenimiz eşliğinde mandala çalışması yaptılar. Beden Eğitimi dersinde Geleneksel Sokak Oyunu olarak mendil kapmaca oyunu oynadılar. Aynı zamanda Beden Eğitimi Öğretmenimiz Ahmet Çavdaroğlu eşliğinde okul bahçesine parkurlar kuruldu ve Survivor Oyunu ikişerli takımlar halinde öğrencilere oynatıldı. Birinci olanlara madalyalar takdim edildi. Müzik dersinde, Müzik Öğretmenimiz Şükran TURAN eşliğinde bardak oyunu oynadılar ve beden perküsyon (ritim çalışması) çalışması yaptılar.HelvadereGöleti civarındastand kurularak, geleneksel yemeklerimiz misafirlerimize ikram edildi. Aksaray Halk Oyunları Ekibi okulumuza davet edilerek misafirlerimize Türk Halk Oyunlarını tanıttılar. Misafirlerimiz Halk Oyunları Ekibiyle geleneksel halay oyunlarımızı oynadılar ve birliktekeyifli vakitler geçirildi. Aksaray-Ihlara Gezisi bir sonraki günde Aksaray-Nevşehir Gezisi yapılarak toplantı programı çerçevesinde hazırlanan etkinliklerin hepsi sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi.En son gün katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.

Katılımcı öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

26-10-202226-10-202226-10-202226-10-202226-10-202226-10-202226-10-202226-10-2022

 KA229 Invitation to Traditional Street Games (Geleneksel Sokak Oyunlarına Davet) adlı projenin HAZİRAN ayı COMMON TRADITIONAL STREET GAME (ORTAK GELENEKSEL SOKAK OYUNU) olarak Grabbing Handkerchief (Mendil Kapmaca) oyunu belirlendi. Ortak okullarında biraraya geldiği Türkiye toplantısında misafir öğrenciler okulumuz bahçesinde Türkiye'nin geleneksel sokak oyunu olan Mendil Kapmaca oyununu oynadılar.

26-10-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.10.2021 - Güncelleme: 09.03.2023 12:17 - Görüntülenme: 363
  Beğen | 0  kişi beğendi